Konečně máme teplo, které signalizuje také počátek grilovací sezony. A protože není od věci pomoci našemu zdraví a nechat tedy tučná masa v mrazáku, můžeme si připravit i chutnou, zdravou pochoutku. Masové špízy prokládané cuketou jsou tou nejlepší volbou.
Cuketa je jedna z nejzdravějších pochoutek, kterou můžete přidat do všech možných receptů. Významný podíl cukety tvoří tolik důležitá vláknina, vitamíny a stopové prvky. Cuketa je jednou z nejdůležitějších bioaktivních látek pro náš organismus. Chrání náš zrak, tělesnou i duševní vitalitu.
Pro grilovanou cuketu s masem je potřeba si připravit:
Postup přípravy
- Kuřecí maso si nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, dáme do misky a prolejeme (nejlépe slunečnicovým) olejem. Maso necháme naložené cca tři hodiny.
- Nakrájíme si cuketu na kolečka silná přibližně dva centimentry a napícháme ji společně s masem a paprikou na špízové vidlice nebo špejle. Takto připravené špízy ugrilujeme na mírném ohni.
- Do zakysané smetany zamícháme na drobno rozstrouhaný česnek a tento studený, lehce pikantní dip podáváme ke špízu.
- Jako přílohu můžete zvolit rozpékanou bagetku, nejlépe celozrnnou, aby vaše jídlo bylo do posledního sousta zdraví prospěšné.