Menu
WomanOnly
Recepty na oběd Snadné

Recept na srnčí guláš s rajským protlakem

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 2 hod

Pustit se do zvěřiny, to už chce pořádnou kuchařskou odvahu. Najděte ji v sobě a připravte výtečné jídlo nejen pro svého partnera, ale pro celou rodinu.

Srnčí guláš rozhodně nepatří mezi snadné a rychlé recepty. Pokud ale máte přístup ke kvalitní zvěřině, je škoda nestrávit tentokrát v kuchyni víc času a nezkusit připravit výjimečné jídlo. Pokud se podaří, nebudete litovat.

S přípravou je nejlepší začít už předchozí den, kdy se přichystá maso a naloží se do marinády. Protože i samotné vaření trvá docela dlouho, začněte v den D už ráno nebo v brzké dopolene, pokud chcete obědvat kolem poledne. Srnčí guláš chutná nejlépe s houskovým či karlovarským knedlíkem.

Suroviny

4 porce

Na marinádu

Postup přípravy

  1. Maso si očistíme, nakrájíme na kostky a dáme přes noc marinovat do lednice.
  2. Na lžíci oleje si osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme maso (bez koření) a prudce osmahneme, aby se zatáhlo. Přidáme protlak, zaprášíme mletou paprikou. Promícháme a chvíli dusíme. Tip: Místo rajčatového protlaku můžeme použít konzervu loupaných rajčat, eventuálně i čerstvá rajčata.
  3. Směs podlijeme částí vývaru a pivem. Tekutiny by mělo být tolik, aby bylo maso ponořené. Za občasného míchání vaříme do změknutí, tedy alespoň dvě a půl hodiny. V případě potřeby přidáme vývar. Tip: Pivo v receptu je možné nahradit stejným množstvím červeného vína. V takovém případě ale místo vývaru použijeme ředěný vývar nebo obyčejnou vodu.
  4. Pokud je třeba, guláš zahustíme jíškou nebo strouhaným bramborem. V závěru vaření guláš ochutnáme a případně dochutíme pepřem a solí.

Ohodnoťte tento recept:
2,8
Právě čtete

Recept na srnčí guláš s rajským protlakem