Máte chuť na pořádný flák masa? Vyzkoušejte náš recept na steak z hovězí svíčkové, kterou jsme přelili jemnou omáčkou ze zeleného pepře a jako přílohu zvolili šťouchané brambory a chřest.
Za krátkou dobu si můžete přímo ve vaší kuchyni připravit exkluzivní steak z hovězí svíčkové, nad kterým by slintal blahem kdejaký gurmán. A aby toho nebylo málo, máme pro vás i recept na lahodnou omáčku ze zeleného pepře.
Ingredience
- Vyšší steak z hovězí svíčkové (libovolné gramáže)
- Zelený pepř
- Sůl
- Smetana
- Hořčice
- Olivový olej, máslo
- Brambory, chřest jako přílohu
Bramboračka s houbami. Recept na českou tradiční polévku
Postup
Maso nakrájíme na jednotlivé steaky. Potřeme rozdrceným pepřem a pokapeme olivovým olejem. Na rozpálené pánvičce pak jednotlivé kousky orestujeme z obou stran cca po třech minutách. Maso se tak krásně zatáhne. Na chvíli ho pak ještě vložíme do zapékací mísy do trouby. Pokud chcete mít steak krvavější či medium, vyndejte ho z trouby dříve.
Do pánvičky nalijeme smetanu a kuličky zeleného pepře. Přidáme lžičku nebo dvě hořčice a podle chuti dosolíme.
Jako přílohu jsme zvolili šťouchané brambory. Brambory uvaříme obvyklým způsobem v osolené vodě. Scedíme je a až za chvíli vychladnou, přidáme dvě lžíce másla. Zlehka rozšťoucháme, aby zůstaly malé hrudky.
Servírujeme tak, že do porce šťouchaných brambor postavíme steak a přelijeme omáčkou.