Jste unavení z obyčejných brambor a už nevíte, čím doplnit maso na talíři? Zkuste šťouchané brambory. Je to nenáročná, a přitom fantastická příloha.
Víte, že jdou z brambor dělat zázraky? Šťouchané brambory jsou jedním z nich. Skvěle se hodí k masu, ale mohou samy o sobě posloužit jako základ jídla – přidat k nim v této formě můžete třeba špenát nebo červenou řepu.
Abyste dosáhli ideálního výsledku, použijte brambory varného typu B. Nešetřete se solí, brambory ji do sebe totiž vydatně vstřebávají, a tak je jí třeba použít víc než u jiné přílohy.
Jak uvařit brambory? Naučte se to třemi různými způsoby!
Na 4 porce:
1 kg brambor
1 větší cibule
2 lžíce másla
100 ml smetany
sůl, pepř
Šťouchané brambory postup:
1. Brambory uvaříme, po zchladnutí je oloupeme a rozšťoucháme.
2. Na másle si osmažíme cibulku dozlatova a společně s tukem ji přidáme k bramborám. Vlijeme k nim také mírně ohřátou smetanu.
3. Vše dobře promícháme, můžeme ještě osolit a opepřit.
Tip: Společně s cibulkou můžeme osmažit i oblíbenou uzeninu a do brambor ji přidat.