Také milujete svařené víno? Vůni bylinek, které provoní celý byt? Vyzkoušejte tradiční recept na svařené víno, jak ho připravujeme doma my.
V dnešní době si můžete koupit svařené víno i v obchodech. Víno je již ochucené. Stačí obsah láhve vylít do hrnce a krátce povařit. Není to ale ono.
Vyzkoušejte i recept na netradiční svařák!
Domácí svařák si ochutíte podle sebe, a hlavně si budete nápoje více vážit. Můžete s ním pohostit i návštěvu, která si určitě řekne o recept.
Ingredience:
- 1,5 l červeného vína (značka vína záleží na vás)
- 1 citron
- 2 pomeranče
- koření: 5 hřebíčků, 5 kuliček pepře, 2 celé skořice, vanilka (nebo 1 vanilkový cukr)
- 150 g krystalového cukru
- 200 ml rumu
Příprava svařeného vína je velice snadná. Citron důkladně opláchneme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Citronovou kůru nezahazujeme, budeme ji do svařáku také přidávat. Stejně oloupeme i pomeranč a nakrájíme na kolečka.
Víno si nalijeme do hrnce a přidáme k němu: citronovou kůru, kolečka citronu, kolečka pomeranče, hřebíček, pepř, skořici a vanilku.
Víno i s přísadami necháme svařit, a poté odstavíme ze sporáku. Necháme cca 5 minut stát, aby svařák trochu vychladl, a přidáme cukr s rumem. Poté vše přecedíme přes cedník a můžeme podávat.