Pokud máte rádi lehké a svěží dezerty, máme pro vás skvělý tip. Upečte si koláč z podmáslí, který je krásně nadýchaný a ideální do parných letních dnů, které už se blíží.
Tento koláč je velmi rychlý a snadný na přípravu, protože korpus stačí připravit ze sušenek, másla a mandlové esence. Náplň také zvládnete jedna dvě. Připravte dortovou či koláčovou formu a pojďte na to.
Postup přípravy
- Sušenky rozmixujte v mixéru nebo je dejte do sáčku a rozdrťte paličkou. Do prášku přidejte lžičku mandlového aroma a rozpuštěné máslo. Směs umixujte či umačkejte rukama, přesypejte do formy a pořádně umačkejte.
- Korpus dejte do vyhřáté trouby na 180 °C péct asi na 10 minut. Mezitím si nachystejte náplň.
- Smíchejte cukr, sůl a mouku, přidejte vejce, mandlovou esenci, máslo, podmáslí a muškátový oříšek. Směs nalijte na předpečený sušenkový korpus a pečte dalších 30 minut, dokud náplň neztuhne.
- Koláč nechejte vychladnout a poté jej můžete ozdobit čerstvým ovocem a podávat k odpolední kávě.