Máte v okolí řezníka s opravdu kvalitním masem? Pak se nemusíte bát pustit se do přípravy domácího tataráku – jídla, které na kvalitě masa stojí, nebo s ní naopak upadá.
Správně by se maso na tatarák nemělo mlít, ale tzv. škrábat. Bohatě stačí, když ho nasekáte ostrým nožem nebo v nějakém přístroji na sekání. Je to ovšem časově náročnější varianta, i když se vyplatí. Pokud není času nazbyt, maso namelte.
Pozornost věnujte především výběru masa. Pokud sáhnete po opravdu kvalitním, nebude třeba do něj přidávat velké množství ochucovadel, protože bude výborné samo o sobě. Trocha koření či hořčice už jen dovede gastronomický zážitek k dokonalosti.
Postup přípravy
- Maso si nameleme nebo nasekáme. Šalotku nakrájíme na kostičky.
- Maso si dochutíme, jak chceme – solí a pepřem, hořčicí, šalotkou, olivovým olejem, případně špetkou koření.
- Chléb si osmažíme na pánvi. Můžeme potřít trochou česneku. Topinky podáváme s tatarákem.