Milujete těstoviny, ale nebaví vás vařit pořád ty samé omáčky nebo vymýšlet nové recepty? Máme pro vás skvělý tip, jak podávat těstoviny bez omáčky.
Když se řekne těstoviny bez omáčky, mohlo by vás napadnout, že budou suché a bez chuti. Opak je pravdou, stačí jen trocha olivového oleje, koření a bazalkového pesta a vykouzlíte perfektní dobrotu.
Pro dvě osoby budete potřebovat:
- půl sáčku jakýchkoli těstovin
- 2 vepřové řízky
- 2 lžičky rozmarýnu
- 1 cibuli, 1 chilli papričku
- 2 lžičky bazalkového pesta
- špetku soli
- špetku pepře
- strouhaný sýr na posypání
- 1 vařené vejce
- 3 – 4 lžíce olivového oleje
Maso nakrájejte na nudličky, nasolte, opepřete, okořeňte a zalijte dvěma lžícemi olivového oleje. Rozehřejte si pánev na plotně a osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku a chilli papričku na troše olivového oleje. Poté přidejte maso a opékejte asi 10 minut.
Mezitím si uvařte v hrnci těstoviny. Až bude maso i těstoviny hotové, jednoduše dáte těstoviny na talíř, přidáte bazalkové pesto, maso, trochu olivového oleje a vše promícháte. Nakonec těstoviny posypete trochou sýra a nastrouhaného vařeného vejce.