Pokud jste si oblíbili italskou kuchyni, tak dnes se vám trefíme do chuti. Připravili jsme totiž těstoviny s tomatovou omáčkou a čerstvou bazalkou.
Recept je jednoduchý a samotná příprava vám zabere přibližně patnáct minut. Druh těstovin volte podle libosti, my jsme dali přednost těstovinám tagliatelle.
Ingredience:
750 g těstovin
olivový olej
50 g rajčatového protlaku
600 g sterilovaných rajčat
5 stroužků česneku
1 cibule
sůl, pepř
bazalka
Rajčata, cibuli, česnek a bazalku nakrájejte na malé kousky a vložte do mísy. Přidejte rajčatový protlak a čtyři lžíce olivového oleje. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience propojily a mísu nechte asi deset minut odstát.
Těstoviny uvařte obvyklým způsobem v mírně osolené vodě. Pak je vložte na pánev, kde jste mezitím rozehřáli asi dvě lžíce oleje a prolisovaný česnek.
Až budou těstoviny prohřáté, vložte jednotlivé porce na talíř a přelijte je tomatovou omáčkou. Každou porci ještě dozdobte lístky bazalky. Posypat je můžete parmezánem, podle libosti pak dochutit solí a pepřem.