Potřebujete uvařit něco rychlého a nasytit večer všechny hladové krky v místnosti? Těstoviny jsou pro takové momenty ideální. A se slaninou a špenátem chutnají opravdu výborně.
Do jídla tohoto typu vždy používejte špenát čerstvý. Sáhněte také po kvalitních těstovinách. Pokud máte možnost koupit čerstvé, zvolte ty, pokud nikoliv, vyzkoušejte třeba celozrnné pšeničné, chutnají skvěle. Pokud vám nechybí čas ani odvaha, můžete si samozřejmě připravit domácí těstoviny. Z tvarů jsou nejlepší penne či tagliatelle.
Pokud nemáte doma slaninu, zato máte kuřecí maso, klidně jím můžete slaninu nahradit. Pak ale nezapomeňte maso opékat déle a především – dostatečně ho osolit. Slanina je slaná sama o sobě, ta to nepotřebuje, ovšem o kuřecím masu to neplatí.
4 důvody proč jíst špenát. Na Pepka námořníka ale zapomeňte
Na 4 porce:
- 350 g oblíbených těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 100 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany
- 250 g špenátu
- 60 g parmazánu
- pepř
Těstoviny se špenátem a slaninou postup:
1. Těstoviny si uvaříme podle návodu. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a tři minuty opékáme.
2. Zalijeme vývarem a chvilku vaříme, část se nám ho mezitím vypaří. Poté přilijeme smetanu a promícháme. Pokud je třeba, zahustíme jíškou a dochutíme pepřem.
3. Na závěr rychle vmícháme špenát a pánev odstavíme z plotny. Omáčku promícháme s těstovinami a na talíři sypeme parmazánem.