Pokud máte velkou zahradu, na které se vám právě stromy zasypávají třešněmi, potom dozajista spřádáte plány na to, jak třešně spotřebovat. Čerstvých třešní je ale samozřejmě do kompotů a šťáv velká škoda. Zkuste si z nich připravit třeba lahodnou bublaninu!
Právě jste otrhala své ovocné stromy a nevíte co s koši plnými třešní? Většinu z nich zřejmě zavaříte, nebo z nich uděláte marmeládu. Několik si jich ale určitě nechte na bublaninu! Ta se totiž bude perfektní sladkou tečkou na jedno z vašich letních pikniků!
Postup přípravy
- Všechny ingredience, kromě třešní, smícháme dohromady a umícháme hladké těsto. Poté ho vylijeme do plechu nebo pekáčku, který předem vyložíme pečícím papírem.
- Třešně vypeckujeme a rovnoměrně jimi posypeme celý povrch těsta.
- Třešňovou bublaninu pečeme asi 45 minut na 180 °C.