Tuňáková pomazánka rozhodně není věc neznámá. Mezi strávníky je stejně oblíbená jako nenáviděná a existuje na ni spousta receptů. Zkuste ten náš a ke svému původnímu už se možná nevrátíte.
Na přípravě této pomazánky není co zkazit, to ovšem nezaručuje její výbornou chuť. Dejte si záležet na výběru kvalitního tuňáka. Správná stejně jako špatná volba dokáže výsledek velmi ovlivnit, tak se nerozpakujte trochu si připlatit.
Nezapomínejte také, že chutná pomazánka je jen polovina úspěchu. Tu druhou tvoří kvalitní pečivo. Sáhněte proto třeba po čerstvém chlebu z žitného kvásku.
Postup přípravy
- Nejprve si vejce uvaříme natvrdo a necháme je zchladnout.
- Mezitím slijeme olej z tuňáka, tuňáka dáme do mísy a vidličkou rozmělníme. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme do misky. Tip: Pokud máme, použijeme raději červenou cibuli namísto klasické bílé.
- Vajíčka nám vychladla, takže je zbavíme skořápky a nastrouháme nahrubo k ostatním ingrediencím. Přidáme jogurt, majonézu, hořčici a vše důkladně smícháme.
- Ochutíme špetkou soli, množstvím pepře dle vlastní chuti a pár kapkami citronové šťávy.