Přestože máme zimu, rozhodli jsme se vyzkoušet tento osvěžující letní dezert. Spojení tvarohu a citrónu vytvoří jedinečnou chuť, na kterou hned tak nezapomenete.
Výhodou tohoto dezertu je, že jej můžete podávat kteroukoliv roční dobu, protože citróny i čerstvý tvaroh seženete po celý rok. Hodí se však zvláště pro letní období, ale pro nedočkavce, jako jsme my, přinášíme recept už teď!
Postup přípravy
- Piškoty si dáme do pevného sáčku a podrtíme je válečkem. Rozdrcené piškoty nasypeme do misky, přidáme změklé na kousky nakrájené máslo a vypracujeme ve hmotu podobnou drobence.
- Citróny si omyjeme a osušíme, jeden překrojíme a uděláme si půlkolečka, které nalepíme na obvod máslem vymazané dortové formy. Na dno vysypeme připravenou drobenku, rovnoměrně ji rozprostřeme a pořádně přitlačíme.
- V míse smícháme tvaroh se šťávou z jednoho citrónu, s vanilkovým a moučkovým cukrem. Postupně přimícháme všechna 4 vejce. Směs nalijeme do dortové formy, uhladíme a ozdobíme několika kolečky citrónu.
- Pečeme v troubě na 130-140 °C velmi zvolna, jinak by koláč vyběhl, asi hodinu a půl. Koláč necháme vychladnout a nakonec posypeme moučkovým cukrem.