Menu
WomanOnly
Bábovka

Recept na tvarohovou bábovku: Osvědčená klasika, která se vždy povede

Pečete bábovku s obavou, že bude příliš suchá a dusivá? U této varianty nemusíte mít strach. Tvaroh dodá bábovce vláčnost, kapka rumu zase ten správný říz.

Recept na polentový koláč s tvarohem a meruňkami: Klasika v novém kabátu

Ingredience (1 bábovka):

4 vejce
125 g másla
200 g cukru
250 g tvarohu (nízkotučný či polotučný ve vaničce)
250 g polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
3 lžíce rumu
Vrchovatá lžíce kakaa

Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem, přidáme tvaroh a rum a důkladně promícháme. Poté přichází na řadu mouka s kypřícím práškem, kterou opět pečlivě smísíme s předchozími ingrediencemi. Nakonec přidáme sníh z bílků a opatrně jej vmícháme do těsta. Nyní vlijeme zhruba dvě třetiny těsta do vymazané a vysypané formy na bábovku a zbytek obarvíme kakaem. Kakaovou část těsta rovnoměrně vlijeme do světlého těsta ve formě a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po čtvrt hodině pečení teplotu snížíme na 180 °C a po dalších 15 minutách na 160 °C. Při této teplotě pečeme asi ještě půl hodiny. Celková doba pečení je tedy asi hodina, raději však provádíme test špejlí.

Tip: Místo kakaa můžete do celé dávky těsta přidat nastrouhanou či nakrájenou čokoládou, kterou lze použít i jako polevu.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na tvarohovou bábovku: Osvědčená klasika, která se vždy povede