Pomazánky z tvarohu jsou snadné, zdravé, rychlé,… jednoduše úžasné. Skvělá je hlavně jejich variabilita. Dnes zkusíme verzi s paprikou, kterou bleskově změníte na jinou.
Na základ vám stačí vanička tvarohu a mléko nebo smetana na zjemnění. Samozřejmě něco na dochucení, není však třeba nic vymýšlet, vystačíte si se solí a pepřem. Poslední ingredience je volitelná, může to být stejně dobře zelenina jako koření nebo sýr.
Pokud zvolíte zeleninu (kromě naší papriky lze použít třeba ředkvičku, kedlubnu nebo mrkev), použijte zhruba 100-200 gramů. V sýrové variantě bude výborný plísňový sýr nebo jakýkoliv jiný s výraznou chutí. Nic nezkazíte taky verzí s čerstvě nasekanými bylinkami, ba naopak.
3 důvody proč jíst tvaroh. Zvyšte svoji šanci na zhubnutí
Na 4 porce:
250 g tvarohu
mléko na zjemnění
půl červené papriky
pažitka
sůl, pepř
Tvarohová pomazánka postup:
1. Tvaroh našleháme, podle konzistence zjemníme mlékem, případně smetanou. Osolíme, opepříme.
2. Papriku si nakrájíme na drobné kousky, které vmícháme do pomazánky. Podáváme s čerstvým pečivem, vršek posypeme pažitkou.