Máte rádi olomoucké tvarůžky? Pokud ne, snad raději ani dál nečtěte. Pokud ale ano, pojďte si z nich podle našeho receptu připravit výbornou pomazánku.
Tvarůžky, syrečky nebo také tvargle. Všechny tyto výrazy označují totéž – zrající sýr vyráběný z odtučněného mléka, typický pro oblast Haná. Tvarůžky jsou unikátní svou vůní, která nejednoho strávníka už odradila.
Máte-li raději pikantní pomazánky, nahraďte sladkou papriku pálivou a dotáhněte dvěma prolisovanými stroužky česneku. Netradiční chutě docílíte, když do pomazánky přidáte 3 lžíce piva. Věřte, že to vaše drahá polovička ocení.
Syrečky jako afrodiziakum. Rozvášněte s nimi vašeho partnera
Na 4 porce
- 200 g tvarůžků
- 150 g pomazánkového másla
- 60 g másla
- půlka střední cibule
- mletá sladká paprika
- kmín
- sůl
Tvarůžková pomazánka recept:
1. Změklé máslo v misce vyšleháme. Přidáme pomazánkového máslo a společně opět šleháme. Tvarůžky rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme nahrubo, přidáme k máslům a ještě chvilku šleháme.
2. Cibuli si nakrájíme nadrobno. Přisypeme do misky. Osolíme, přidáme papriku a kmín dle chuti, promícháme.
Tip: Do pomazánky nebo navrch můžeme přidat čerstvou pažitku.
3. Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme s čerstvým pečivem nebo topinkou.