Menu
WomanOnly

Recept na tvarůžkovou pomazánku. Oslní hlavně milovníky syrečků

Máte rádi olomoucké tvarůžky? Pokud ne, snad raději ani dál nečtěte. Pokud ale ano, pojďte si z nich podle našeho receptu připravit výbornou pomazánku.

Tvarůžky, syrečky nebo také tvargle. Všechny tyto výrazy označují totéž – zrající sýr vyráběný z odtučněného mléka, typický pro oblast Haná. Tvarůžky jsou unikátní svou vůní, která nejednoho strávníka už odradila.

Máte-li raději pikantní pomazánky, nahraďte sladkou papriku pálivou a dotáhněte dvěma prolisovanými stroužky česneku. Netradiční chutě docílíte, když do pomazánky přidáte 3 lžíce piva. Věřte, že to vaše drahá polovička ocení.

Syrečky jako afrodiziakum. Rozvášněte s nimi vašeho partnera

Na 4 porce

  • 200 g tvarůžků
  • 150 g pomazánkového másla
  • 60 g másla
  • půlka střední cibule
  • mletá sladká paprika
  • kmín
  • sůl

Tvarůžková pomazánka recept:

1. Změklé máslo v misce vyšleháme. Přidáme pomazánkového máslo a společně opět šleháme. Tvarůžky rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme nahrubo, přidáme k máslům a ještě chvilku šleháme.

2. Cibuli si nakrájíme nadrobno. Přisypeme do misky. Osolíme, přidáme papriku a kmín dle chuti, promícháme.

Tip: Do pomazánky nebo navrch můžeme přidat čerstvou pažitku.

3. Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme s čerstvým pečivem nebo topinkou.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na tvarůžkovou pomazánku. Oslní hlavně milovníky syrečků