Menu
WomanOnly
Hovězí maso Snadné

Recept na výborné karbanátky v troubě se slaninou a sýrem

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 45 min

Řízky už vás nebaví, ale přitom chcete vykouzlit nepříliš náročný oběd z masa, který potěší všechny strávníky v rodině? Sáhněte po klasických karbanátcích a budete se olizovat až za ušima.

Víte, co dělá rozdíl v tom, jak moc jsou karbanátky na talíři chutné? Samozřejmě je to kvalita masa, pak ale také další použité přísady. S naším receptem vytvoříte ideální směs – slanina dodá na šťavnatosti a slanosti, česnek na pikantnosti a hořčice se postará o nezapomenutelnou chuť.

Výhodou tohoto receptu je také příprava v troubě. Spotřebujete na ni méně tuku a vyhnete se příliš mastným karbanátkům nasáklým olejem.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájenou slaninu osmažíme nasucho na pánvi, než pustí šťávu. Poté k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova.
  2. Mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, sýr i hořčici dáme do mísy. Přidáme osmaženou cibulku se slaninou, ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Směs smícháme a rukou prohněteme.
  3. Když se nám ingredience spojí, tvarujeme karbanátky, které naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Poté karbanátky potřeme olejem a dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů.
  4. Pečeme alespoň dvacet minut, podle typu trouby i déle. V polovině pečení karbanátky obrátíme a potřeme olejem i z druhé strany. Podáváme s bramborem či bramborovou kaší.

Ohodnoťte tento recept:
3,3
Právě čtete

Recept na výborné karbanátky v troubě se slaninou a sýrem