Řízky už vás nebaví, ale přitom chcete vykouzlit nepříliš náročný oběd z masa, který potěší všechny strávníky v rodině? Sáhněte po klasických karbanátcích a budete se olizovat až za ušima.
Víte, co dělá rozdíl v tom, jak moc jsou karbanátky na talíři chutné? Samozřejmě je to kvalita masa, pak ale také další použité přísady. S naším receptem vytvoříte ideální směs – slanina dodá na šťavnatosti a slanosti, česnek na pikantnosti a hořčice se postará o nezapomenutelnou chuť.
Výhodou tohoto receptu je také příprava v troubě. Spotřebujete na ni méně tuku a vyhnete se příliš mastným karbanátkům nasáklým olejem.
Postup přípravy
- Na kostičky nakrájenou slaninu osmažíme nasucho na pánvi, než pustí šťávu. Poté k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova.
- Mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, sýr i hořčici dáme do mísy. Přidáme osmaženou cibulku se slaninou, ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Směs smícháme a rukou prohněteme.
- Když se nám ingredience spojí, tvarujeme karbanátky, které naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Poté karbanátky potřeme olejem a dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů.
- Pečeme alespoň dvacet minut, podle typu trouby i déle. V polovině pečení karbanátky obrátíme a potřeme olejem i z druhé strany. Podáváme s bramborem či bramborovou kaší.