Jste milovnicí vína, která si ho dopřává pravidelně, třeba při romantických večerech se svým miláčkem? Pak určitě vyzkoušejte vyrobit vlastní domácí víno třeba právě z višní! Budete se divit, jak velký rozdíl je mezi poctivým domácím vínkem a kupovaným nedůvěryhodným mokem!
Výjimečná příležitost
Výjimečná příležitost si samozřejmě žádá výjimečný nápoj. Pokud vás tedy s partnerem čeká třeba výročí svatby, zkuste tuto slavnostní chvíli ještě umocnit vlastním vynikajícím višňovým vínem! Nemusíte se vůbec bát složitých postupů, příprava višňového vína je totiž velmi snadná!
Recept: Višňové víno
Ingredience:
- 4 – 5 l višní
- cukr krupice
- voda
Postup:
Připravíme si 20 l demižon, který vymyjeme, dále bude třeba tzv. bulkátko, špunt a trochu plastelíny. Višně obereme, otrháme stopky a vypeckujeme. Odměříme si 4 – 5 l višní. Ty vsypeme do demižonu. Svaříme vodu s cukrem. Na 10 l vody přijdou 2 kg cukru. Připravíme si potřebné množství v tomto poměru. Vodu necháme zcela vychladnout.
Višně zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za 2 – 3 měsíce. Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu.