Krůtí maso většina z nás připravuje nejčastěji jako řízek či roládu. Co jej ale pojmout trochu netradičněji a připravit na houbách? Kdo houby miluje, určitě si tento recept oblíbí.
Na krůtí maso na houbách potřebujeme:
- 600 g krůtího masa, ideálně prsa
- olej
- sůl a pepř
- 2 lžičky drceného kmínu
- houby (ideální jsou čerstvé, těch cca 250 g, lze použít i mražené či sušené)
- 3 stroužky česneku
- 1 – 2 cibule
- masový vývar (vhodný je např. slepičí)
- bílý jogurt (nemusí být)
Jak připravit krůtí na houbách
1. Příprava: Pokud máme jen sušené houby, namočíme je na chvíli do vody, krásně změknou. Krůtí prsa omyjeme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Dle chuti osolíme a opepříme. Dále si připravíme na jemno nasekanou cibulku a česnek.
Jak správně krájet maso? Rozhoduje jeho druh, typ i způsob úpravy
2. Rozpálíme si ideálně v teflonovém hrnci olej a necháme na něm krůtí plátky zatáhnout. Poté je stáhneme z hrnce a na již použitém oleji osmahneme cibulku s česnekem.
3. Jakmile je cibulka zlatavá, přidáme houby a drcený kmín a ještě chvilku restujeme. Poté podléváme masovým vývarem či vodou, pokud ho nemáme k dispozici, a dusíme, dokud nejsou houby měkké.
4. Po chvilce přidáme dodělat k houbové omáčce i krůtí maso. To nám krásně nasákne houbovou příchuť. Společně dusíme alespoň 10 minut.
Recept na krůtí hamburgery z mletého masa, sýru feta a oliv. Zpestřete si grilování
Tipy na servírování
Krůtí maso na houbách můžeme podávat s bílým jogurtem či zakysanou smetanou, které se s masem chuťově velmi zajímavě doplňuje. Jako ideální příloha jsou pečené brambory v troubě.