Další jednoduché a zdravé jídlo, které oceníte především v letních měsících. Patizon v kombinaci s čerstvým špenátem a parmezánem chutná zkrátka skvěle, příprava receptu navíc nezabere déle jak 30 minut.
Postup přípravy
- Patizon očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na menší kostky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo a cibuli orestujeme dosklovata. Přidáme česnek, patizon a vše společně restujeme, dokud patizon nezměkne. Dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme špenát a bazalku a za stálého míchání je necháme povadnout. Poté vypneme zdroj tepla.
- Směs patizonu a špenátu dáme na talíř, zakápneme citronovou šťávou, posypeme strouhaným parmezánem a můžeme podávat.