Pomazánka ze škvarků patří mezi české klasiky. Podle chuti ji můžete dochutit česnekem, kmínem, pálivými papričkami nebo pikantním kořením.
Jemná škvarková pomazánka
Postup přípravy
- Škvarky, hořčici, cibuli a žloutky rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- Přimíchejte pokrájené bílky a okurky.
- Osolte, opepřete a pořádně promíchejte.
- Podávejte s čerstvým chlebem a sterilovanou okurkou.
Jak správně škvařit sádlo? Recept na chutné křupavé škvarky
Škvarková pomazánka toprecepty
Ingredience:
- 100 g škvarků
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce másla
- 3 menší cibule
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup:
- Na troše másla osmažte nadrobno pokrájenou cibuli.
- Do misky dejte posekané škvarky, sádlo, máslo, sůl, pepř a ještě horkou osmaženou cibulku.
- Pořádně promíchejte a nakonec přidejte posekanou pažitku.
- Podávejte s čerstvým pečivem.
Dobrou chuť!