Menu
WomanOnly
Pomazánky Snadné

Škvarková pomazánka podle Pohlreicha

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 4 hod

Pokud chcete, aby vaše škvarková pomazánka byla opravdovým majstrštykem, zkuste se inspirovat tím, jak ji připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Smíchejte v míse rozmarýn, utřený česnek, hřebíček, sůl a pepř.
  2. Maso vložte do velké nádoby s víkem, zasypte směsí a rukama upěchujte.
  3. Nádobu zavřete a nechte maso odležet v lednici na 24 hodin.
  4. Následující den předehřejte troubu na 150°C. Přesuňte maso do hrnce, přidejte bobkový list a zalijte 250 ml vroucí vody.
  5. Hrnec pevně utěsněte alobalem, přiklopte pokličkou a nechte v troubě při nízké teplotě dusit cca 3 hodiny, nebo dokud není maso měkké a nezačne téměř odpadávat od kosti.
  6. Maso se během dušení nesmí vysušit, proto jej pravidelně kontrolujte a v případě potřeby podlévejte vodou. Vytáhněte hrnec z trouby, sesbírejte tuk plovoucí na povrchu a odložte stranou. Nakonec vyklopte maso i se šťávou do mísy přes sítko.
  7. Maso nechte vychladnout. Pokud ve šťávě zůstalo moc tuku, seberte ho lžící a přidejte k odloženému tuku.
  8. Šťávu odlijte stranou. Jakmile maso zcela vychladne, odřízněte z něj kůži i kosti a vyhoďte je.
  9. Položte maso na prkénko a natrhejte ho pomocí dvou vidliček.
  10. Natrhané maso napěchujte do sterilizované sklenice a přelijte odloženou šťávou.
  11. Sklenici uzavřete a skladujte v lednici, kde vydrží asi 1 měsíc. Po otevření spotřebujte do 2 dnů.

Ohodnoťte tento recept:
2
Právě čtete

Škvarková pomazánka podle Pohlreicha