Menu
WomanOnly
Polévky Střední

Thajská polévka s citronovou trávou: Jídlo pro milovníky Asie

Rhiana Horovská

Rhiana Horovská

Doba přípravy: 60 min

Zaujměte své blízké tímto exotickým pokrmem! Některé přísady u nás nejsou zrovna v sortimentu supermarketů, ale všechny z nich jsou dost trvanlivé, aby se daly koupit na specializovaném eshopu. Až budete někdy mít chuť zkusit něco nového, tenhle výborný recept je tu pro vás.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Krevety nebo kuřecí uvaříme ve vodě. 
  2. Na velké pánvi rozmícháme kokosové mléko s trochou vody. 
  3. Na mírném plameni vaříme spolu s galgánem, většími kusy kafrových listů a stvolem citronové trávy. Po 13 minutách bude chuť uvolněná. 
  4. Vytáhneme všechny rostlinné části a v kokosovém mléce necháme 5 minut dusit shiitake.
  5. Potom vmícháme cukr, curry, limetkovou šťávu a rybí omáčku. 
  6. Krevety (nebo libovolná náhražka) už jsou uvařené předem a přidávají se až nakonec, aby se v polévce ohřály. Pak vypněte sporák, nalijte polévku do talířů a ozdobte ji paprikou a zelenou cibulkou.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Thajská polévka s citronovou trávou: Jídlo pro milovníky Asie