Zaujměte své blízké tímto exotickým pokrmem! Některé přísady u nás nejsou zrovna v sortimentu supermarketů, ale všechny z nich jsou dost trvanlivé, aby se daly koupit na specializovaném eshopu. Až budete někdy mít chuť zkusit něco nového, tenhle výborný recept je tu pro vás.
Postup přípravy
- Krevety nebo kuřecí uvaříme ve vodě.
- Na velké pánvi rozmícháme kokosové mléko s trochou vody.
- Na mírném plameni vaříme spolu s galgánem, většími kusy kafrových listů a stvolem citronové trávy. Po 13 minutách bude chuť uvolněná.
- Vytáhneme všechny rostlinné části a v kokosovém mléce necháme 5 minut dusit shiitake.
- Potom vmícháme cukr, curry, limetkovou šťávu a rybí omáčku.
- Krevety (nebo libovolná náhražka) už jsou uvařené předem a přidávají se až nakonec, aby se v polévce ohřály. Pak vypněte sporák, nalijte polévku do talířů a ozdobte ji paprikou a zelenou cibulkou.