Krémový sýr může částečně nebo zcela nahradit tvaroh. Nebude se sice jednat o klasický cheesecake, nicméně na dezertu si i přesto pochutnáte. Výhodou tohoto druhu cheesecaku je velmi snadná příprava.
Přeliv můžete stejně jako v případě klasického nebo nepečeného cheesecaku připravit například z rozvařeného ovoce. Tvarohový cheesecake je vynikající také s čokoládovou, karamelovou nebo citronovou polevou.
Použijte formu o ∅ cca 25 cm.
Suroviny
12 porcí
Postup přípravy
Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs napěchujeme do dortové formy vyložené pečicím papírem.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Připravíme náplň – smícháme tvaroh s oběma cukry a citronovou šťávou a postupně vmícháme vejce.
Tvarohovou náplň nalijeme na sušenkový základ a s formou párkrát bouchneme, zbavíme se tak vzduchových bublinek.
Na dno trouby dáme horkuvzdornou nádobu s vodou, abychom předešli vysušení cheesecaku. Pečeme 10 minut na 180 °C a poté 45 minut na 140 °C. Hotový tvarohový cheesecake by měl být po stranách pevný a uprostřed lehce roztřesený. Před krájením jej necháme zcela vychladnout.