Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Tvarohový pečený cheesecake

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 1 hod 30 min

Krémový sýr může částečně nebo zcela nahradit tvaroh. Nebude se sice jednat o klasický cheesecake, nicméně na dezertu si i přesto pochutnáte. Výhodou tohoto druhu cheesecaku je velmi snadná příprava.

Přeliv můžete stejně jako v případě klasického nebo nepečeného cheesecaku připravit například z rozvařeného ovoce. Tvarohový cheesecake je vynikající také s čokoládovou, karamelovou nebo citronovou polevou.

Použijte formu o ∅ cca 25 cm.

Suroviny

12 porcí

Postup přípravy

  1. Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs napěchujeme do dortové formy vyložené pečicím papírem.
  2. Předehřejeme troubu na 180 °C. Připravíme náplň – smícháme tvaroh s oběma cukry a citronovou šťávou a postupně vmícháme vejce.
  3. Tvarohovou náplň nalijeme na sušenkový základ a s formou párkrát bouchneme, zbavíme se tak vzduchových bublinek.  
  4. Na dno trouby dáme horkuvzdornou nádobu s vodou, abychom předešli vysušení cheesecaku. Pečeme 10 minut na 180 °C a poté 45 minut na 140 °C. Hotový tvarohový cheesecake by měl být po stranách pevný a uprostřed lehce roztřesený. Před krájením jej necháme zcela vychladnout.

 

 

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Tvarohový pečený cheesecake