Oblíbili jste si vejce na snídani, ale už vás pomalu začínají nudit? Přinášíme tři tipy, jak vaječnou snídani ozvláštnit a vychutnat si tak skvělou a vydatnou snídani, která je základem každého úspěšného dne.
Míchaná vajíčka s cibulkou a sýrem
Ingredience (1 porce):
2-3 vejce
Jarní cibulka
Cca 20 g strouhaného eidamu
Sůl, pepř
Máslo nebo olej
Cibulku nasekáme na drobno a vložíme na pánev, kde jsme si rozpálili olej či máslo. Cibulku opékáme asi 3 minuty a poté přidáme připravená vejce. Vše osolíme a opepříme podle chuti a mícháme, dokud nezískáme požadovanou konzistenci. Sýr můžeme přimíchat rovnou, krásně se rozpustí, nebo jím můžeme vejce posypat až na talíři. Podáváme s celozrnným pečivem a zeleninou.
Omeleta se sušenými rajčaty a mozarellou
Ingredience (1 porce):
2-3 vejce
2 sušená rajčata (mohou být i naložená v oleji)
40 g mozzarelly
Čerstvá bazalka
Sůl, pepř
Olej
Vejce rozklepneme do hrnku či misky a důkladně rozšleháme. Přidáme k nim sůl a pepř. Na pánvi rozehřejeme olej a vejce na ni vlijeme. Povrch poklademe kousky sušených rajčat, mozzarelly a čerstvou bazalkou. Jakmile omeleta ztuhne, přeložíme ji na půl a necháme dojít pod pokličkou. Podáváme s italskou ciabattou, čerstvými rajčaty a hrstí rukoly.
Ovesná placka s banánem
Ingredience (1 porce):
40 g jemných ovesných vloček
1 zralý banán
1 vejce
2 lžíce bílého jogurtu
Kostička čokolády nebo kakao
Polovinu banánu rozmačkáme, přidáme vločky a vejce, důkladně promícháme. Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme, směs na ni vlijeme a rozetřeme do placky silné asi půl centimetru. Opékáme na středním plameni přibližně 5 minut, poté placku otočíme a necháme ji dalších 3-5 minut dopéct z druhé strany. Hotovou placku potřeme bílým jogurtem, ozdobíme zbylým banánem a posypeme kakaem či nastrouhanou čokoládou.