Znáte ten děs v očích, kdy si pozdě večer uvědomíte, že potřebujete mít na zítra hotový oběd ještě dnes? Buď do práce, nebo třeba pro děti či manžela? Máme pro vás tip na jednoduchý oběd, který bude vyhovovat vašim dietním plánům, manžel si pochutná a děti nebudou protestovat. Vyzkoušejte italské těstoviny s ricottou.
Italové prostě umí
Italové vědí, jak si opravdu pochutnat. Jejich kuchyně je vyhlášená po celém světě a jen málokdo jí dokáže odolat. Jednou z jejich hlavních ingrediencí jsou čerstvá rajčata, sýry a samozřejmě těstoviny. Takže jestli se vám nechce zrovna zabývat pečením pizzy, vyzkoušejte jinou pochoutku od temperamentních Italů, těstoviny s rajčatovou omáčkou s ricottou.
Jezte rajčata, nejsou jenom kulatá
Mimo to, že jde o opravdu rychlý a lehký oběd, získáte z něj spoustu vitamínů a energie. Rajčata jsou skvělým zdrojem všech důležitých živin. Proč jíst rajčata se dočtete zde.
Recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou
- těstoviny (nejlépe kvalitní špagety)
- asi 8 velkých zralých rajčat
- sýr Ricotta
- tři stroužky česneku
- cibule
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř, olivový olej
Ideálně na olivovém oleji (může být i slunečnicový) osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a na tenké plátky nakrájený česnek. Pak přidáme na kostičky nakrájená čerstvá rajčata a necháme je dusit, dokud nezměknou. Pak přidáme ricottu a necháme zahřát. Omáčku ochutíme podle svého uvážení solí a pepřem a po odstavení z ohně přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
Těstoviny uvaříme podle návodu
Tip: Pokud chceme mít omáčky víc, nastavíme ji trochou rajčatového protlaku.
Servírujeme v hlubokém talíři, nejlépe s nastrouhaným parmezánem a lístkem čerstvé bazalky pro efekt.