Osmadvacetiletý podnikatel Petr Jonáš vyšel z pátečního finále show na Nově jako historicky první MasterChef České a Slovenské republiky. Po svém vítězství potvrdil, že z milionu a čtvrt, který vyhrál, půjde hodně na jídlo a cestování.
„Peníze bych projedl, propil a procestoval,“ řekl na prvním castingu Jonáš. „Teď, když už jsem konečně dorazil na vrchol pomyslné hory MasterChef, budu trošku více uvažovat nad tím, jak s penězi naložím. Ale nebojte se, určitě tam bude cestování a spousta jídla,“ míní po svém vítězství.
První cesta vítěze MasterChef povede podle jeho slov do Edinburghu, kde jeho přátelé otevřeli novou restauraci.
Co bylo na MasterChefovi nejtěžší?
Pro Jonáše bylo nejtěžší koncentrovat se na každé nové kolo. „Zahodit za hlavu rozčarování z proher a nezdarů. Najít energii zvednout se a pokračovat dále. Věřím, že to je jedna z věcí, která mě k vítězství dovedla,“ uvedl.
Na jaké jídlo je nejvíce pyšný?
„Co se týče základních kol, musí to být jednoznačně kolo Vision. Jídlo bylo přesně podle mých představ,“ míní Jonáš. V eliminacích byl nejvíce pyšný na jídla od pánů Židka a Kosáka. Za svůj vrcholný výkon považuje rozložené cannelloni, se kterým se předvedl ve finále.
Petr Jonáš doufá, že s dalšími soutěžícími zůstanete v kontaktu. „Marek a Zuzka jsou definitivně jednimi z nich a Octavia, která je pro mě něco jako mladší sestřička, kterou jsem vždy chtěl,“ zmínil hned několik jmen první MasterChef.