Menu
WomanOnly
Nemoci a jejich příznaky

Známe 5 jídel, která léčí. Česnek opět vítězí se svými účinky

Zima se blíží, a proto jsme připravili pětici surovin, které vám pomohou podpořit slabý organismus. Vyzkoušejte celerovou detoxikaci nebo šťávu z kysaného zelí.

Česnek jako věčný všelék

Česnek je opravdový všelék. Obsahuje totiž řadu různých vitamínů a látek. Při jeho pravidelné konzumaci prospějete svému organismu ze všech stran. Navíc se dá přidat do mnoha chutných pokrmů a vyplácí se s ním nešetřit.

 Tip: Česnek + med + ocet

Nakrájejte česnek na kousky. Přidejte med, ocet a řádně promíchejte. Pokud budete tuto směs jíst každý den, můžete tak předejít i zákeřné rakovině.

Cibulový zábal

Cibule je základ téměř všech pokrmů. Více se ale doporučuje jíst syrová nebo pít její šťávu. Výborně se hodí do různých zeleninových salátů. Použít se však může také jako zábal při bolesti v krku.

Celerová detoxikace

Dalším ověřeným lékem je celer. V tomto období se dá využít zejména při detoxikaci a hubnutí, protože snižuje chuť na sladká jídla. Doporučuje se proto pít formou džusu nebo si ho doma můžete nakrájet na plátky a po celý den je ujídat.

Brokolice

Kdo nejí brokolici, dělá chybu. Zlepšuje totiž práci srdce, nervů a snižuje také riziko rakoviny. Navíc se z ní dají připravit chutné karbanátky nebo polévka.

Kysané zelí

Zelí pomáhá proti zácpě. Je skvělé na problémy s žaludkem nebo pálení žáhy. Nejúčinnější je v kysané formě, protože jeho šťáva si hravě umí pohrát s problémy.

Ohodnoťte tento článek:
0
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

Známe 5 jídel, která léčí. Česnek opět vítězí se svými účinky